1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Hoe kun je het risico op diabetes type 2 terugdringen?

  Zo'n 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2, en nog eens 1,1 miljoen mensen zitten in een voorstadium. En dat zijn lang niet allemaal ouderen. Welke invloed hebben zitten, staan en bewegen op het ontstaan en verloop van deze aandoening? En wat kun je als werkgever bijdragen aan het terugdringen van de risico’s?

  Inzetten deskundigenoordeel door werkgever of werknemer

  Re-integratie is een zaak tussen medewerker en werkgever. UWV heeft hier normaal gesproken geen rol in, maar soms loopt de re-integratie vast en kan het voorkomen dat de medewerker en de werkgever er samen niet uitkomen. Zowel de medewerker als de werkgever kunnen het UWV vragen om een onafhankelijk en deskundig oordeel over de situatie te geven.

  Ziekteverzuim en vakantie: hoe zit het nu eigenlijk?

  De vakantieperiode is gestart. Even tijd nemen om de batterij op te laden. Maar wat moet je als werkgever doen wanneer een medewerker ziek wordt tijdens zijn vakantie? Of wanneer een al zieke medewerker op vakantie wil?

  Hoe de mentale gezondheid van jongvolwassenen uit het verleden impact heeft op het huidige werk

  Het aantal jongvolwassenen (25-35 jaar) dat vanwege psychische klachten verzuimt, stijgt sneller dan in andere leeftijdsgroepen. Hetzelfde geldt voor de instroom in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) door psychische problemen. Maar wat weten we over de ervaringen die deze groep heeft gehad voordat ze de arbeidsmarkt betraden en hoe dit misschien hun werkprestaties kan beïnvloeden? Recent onderzoek geeft ons waardevolle nieuwe inzichten op dit gebied.

  Help! Hitte op de (thuis)werkplek

  Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zullen de temperaturen de aankomende dagen weer oplopen. Maar hoe houd je het koel op je werkplek als buiten de temperaturen oplopen? Hieronder vind je tips voor een comfortabele werkplek.

  Vragen? Neem gerust contact met ons op.