1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Aanzegging tijdelijk contract, werknemer meldt zich ziek. Wat kun je doen?

  Per 1 januari 2015 geldt binnen het arbeidsrecht de aanzegverplichting. Eén maand voor afloop van een tijdelijk contract van 6 maanden of langer moet de werkgever aan de werknemer laten weten of hij het contract wil verlengen of niet. Het komt regelmatig voor dat een werknemer te horen krijgt dat het contract niet wordt verlengd en zich vervolgens ziek meldt. De veronderstelling is al snel dat de ziekmelding met de aanzegging te maken heeft. Immers was er voor de aanzegging niets aan de hand en kon de werknemer gewoon werken. Wat kun je als werkgever doen?

  Let op de privacy van je zieke werknemer in het verzuim- en re-integratiedossier

  Bij ziekte van een werknemer is het belangrijk om informatie op een juiste manier te registreren. We hebben immers te maken met de privacy van de werknemer. Maar hoe doe je dit? Wat is jouw verantwoordelijkheid als leidinggevende? En wat mag wel en niet worden vastgelegd?

  Hoe kun je het risico op diabetes type 2 terugdringen?

  Hoog tijd om de alarmklok te luiden voor een stille pandemie: diabetes type 2. Bij 1,2 miljoen Nederlanders is het al vastgesteld, nog eens 1,1 miljoen mensen zitten in een voorstadium. En dat zijn lang niet allemaal ouderen. Hoe zitten, staan en bewegen van invloed zijn op het ontstaan en verloop van deze aandoening. En wat je als werkgever kan bijdragen aan het terugdringen van de risico’s.

  Help! Hitte op de (thuis)werkplek

  Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zullen de temperaturen de aankomende dagen weer oplopen. Maar hoe houd je het koel op je werkplek als buiten de temperaturen oplopen? Hieronder vind je tips voor een comfortabele werkplek.

  Hoe kun je werknemers met een relatiebreuk bijstaan?

  In 2020 strandden opgeteld bijna 32.000 huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland. Vorig jaar zullen het er niet minder zijn geweest. De impact van zo’n relatiebreuk kan groot zijn, ook op hoe iemand in het werk functioneert. En al is een echtscheiding geen ziekte, je kan er wel ziek van worden. Hoe help je dat als werkgever voorkomen?

  Nog meer nieuws

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en
  blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom
  (preventieve) arbozaken voor een gezond en vitaal bedrijf.

  Inschrijven

  Archief nieuwsbrieven