1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Internationale Dag van het Geluk, hoe belangrijk is werkgeluk?

  De Internationale Dag van het Geluk valt elk jaar op 20 maart en is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van geluk en welzijn in ons dagelijks leven. Een belangrijk onderdeel van geluk is ons werkleven, waar we vaak een groot deel van onze tijd doorbrengen. Werkgeluk is dan ook een hot topic geworden in de moderne arbeidswereld. In dit artikel kijken we naar wat werkgeluk is en hoe je het kunt vergroten.

  Dag van de Thuiswerker: Tips voor optimaal thuiswerken

  Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral tijdens de pandemie van 2020 en 2021 is het aantal thuiswerkers sterk toegenomen. Hoewel thuiswerken veel voordelen heeft, zoals flexibiliteit en besparing op reiskosten, brengt het ook uitdagingen met zich mee. In dit artikel bespreken we enkele tips voor zowel werknemers als werkgevers om thuiswerken zo optimaal mogelijk te maken.

  Optimaal beeldschermwerken, zó geleerd

  In de industrie, de bouw en andere sectoren waar veel zwaar werk voorkomt, zijn instructies voor gezond en veilig werken volstrekt vanzelfsprekend. Bij beeldschermwerk is dit veel minder het geval. Terwijl dit in de westerse wereld de meest voorkomende risicofactor is voor arbeidsgerelateerde klachten. De vernieuwde e-learning beeldschermwerk van Arbo Unie helpt die klachten voorkomen.

  Een compliment is zo gegeven, maar wat zijn eigenlijk de effecten?

  In het dagelijkse ritme van ons werk kan het er nog wel eens bij inschieten om stil te staan bij onze collega’s en werknemers. Dankbaarheid komt vaak niet als eerste bij iemand op wanneer het druk is en er gewerkt moet worden. Toch is het enorm belangrijk om even stil te staan bij de dingen die een werknemer doet. Opbouwende kritiek of advies is snel gegeven maar een compliment gaat dieper en doet vaak veel goed.

  BeLife en CIR revalidatie slaan handen ineen voor de chronische pijnpatiënt

  BeLife, label van Arbo Unie, zustermaatschappij van mkbasics.nl en aanbieder van revalidatiezorg, is voornemens zich aan te sluiten bij CIR revalidatie. Beide organisaties zijn overtuigd om hiermee van grotere waarde te zijn voor de patiënt binnen de medisch specialistische pijnrevalidatie.

  Nog meer nieuws

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en
  blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom
  (preventieve) arbozaken voor een gezond en vitaal bedrijf.

  Inschrijven