1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Medewerkers motiveren om op de fiets te stappen

  Wist je dat werkenden gemiddeld 8,9 uur per dag zitten (TNO, 2024)? Het woon-werkverkeer draagt hier ook aan bij. Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking gaat namelijk met de auto of het openbaar vervoer naar hun werk (Ministerie van infrastructuur en Waterstaat, 2023). Op 16 mei 2024 is het 'Fiets naar je Werk Dag'. Een mooi moment om jouw medewerkers te stimuleren om in beweging te komen.

  Bore-out voorkomen: inzichten en tips voor medewerkers en werkgevers

  Eén op de vijf medewerkers heeft last van burn-outklachten. Het omgekeerde komt ook voor: dat medewerkers spanningsklachten ontwikkelen als gevolg van een gebrek aan uitdaging of onderbelasting. Hoe kun je als werkgever voorkomen dat medewerkers in een bore-out komen?

  Mkbasics.nl gebruikt Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen

  Mkbasics.nl gebruikt Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hiermee garanderen we dat gevoelige informatie met de modernste beveiliging wordt verzonden, en dat alleen jij de inhoud van de e-mail kunt lezen.

  Wat doet jouw organisatie om werkstress beheersbaar te maken?

  Doe mee aan het project: “Een structurele aanpak van werkstress in het MKB”, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit. De Erasmus Universiteit krijgt graag inzicht in de ervaring van MKB organisaties hoe en in welke mate deze onderling het werk kunnen vormgeven. De inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van een effectieve interventie om werkstress in het MKB te reduceren.

  Een stappenplan voor effectieve verzuimgesprekken: belangrijke vragen en vervolgstappen

  Verzuimgesprekken zijn cruciaal voor het onderhouden van een open communicatie tussen werkgevers en werknemers tijdens afwezigheid wegens ziekte. Maar welke vragen zijn essentieel en welke vervolgstappen kunnen worden genomen? Hier volgt een overzicht van belangrijke vragen en handige tips voor het voeren van verzuimgesprekken.

  Vragen? Neem gerust contact met ons op.