1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Verslaving bespreekbaar maken, ook als het lastig is

  Vijf procent van de werknemers in Nederland kampt met een verslaving. Vroeg of laat vallen ze uit in het arbeidsproces. Stephan Roelofs (53) is zelf jarenlang verslaafd geweest aan drank en drugs. Hij richtte in 2012 Be-Responsible op om mensen met een verslavingsprobleem te helpen. Het bespreekbaar maken van een verslaving is voor veel werkgevers lastig. Daarom heeft Be-Responsible een leidraad ontwikkeld om werkgevers handvatten te bieden om werknemers met een verslavingsprobleem te kunnen helpen.

  Hoe voer ik verzuimgesprekken?

  Iedere werkgever of leidinggevende krijgt er vroeg of laat mee te maken: het voeren van een verzuimgesprek. Verzuimgesprekken zijn een essentieel onderdeel van een goed verzuimbeleid. Maar hoe pak je dit aan? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

  Regels rondom ziekmelden door zwangerschap of bevalling

  In de praktijk zien we vaak dat een medewerkster ziek is ten gevolge van een zwangerschap en/of bevalling, maar dat de regels hieromtrent niet altijd duidelijk zijn voor de werkgevers. Lees hier alle ins en outs.

  Is een werkgever altijd verantwoordelijk voor de re-integratie van een werknemer bij ziekte?

  De werkgever en zieke werknemer zijn beiden verantwoordelijk voor het succes van de re-integratie. Maar kan een werkgever altijd verantwoordelijk gehouden worden voor de re-integratie van een werknemer bij ziekte?

  De voortrekkersrol van werkgevers in de gezonde leefstijl van werknemers

  Het belang van een gezonde leefstijl wordt steeds breder in de samenleving erkend. Op de werkvloer is het nog geen vanzelfsprekend gesprekonderwerp. Werkgevers kunnen meer doen om het belang van een gezonde leefstijl bespreekbaar te maken en werknemers hierin te faciliteren.

  Nog meer nieuws

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en
  blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom
  (preventieve) arbozaken voor een gezond en vitaal bedrijf.

  Inschrijven

  Archief nieuwsbrieven