1. Webinar Verslavingsproblematiek op de werkvloer

  Webinar - Verslavingsproblematiek op de werkvloer

  Circa twee miljoen Nederlanders kampen met problematisch middelengebruik. Dit heeft persoonlijke gevolgen, maar kan ook leiden tot allerlei ongewenste gevolgen op het werk. Wat kun je als werkgever doen als een medewerker de controle verliest door alcohol, drugs, gokken of gamen?


  Inhoud webinar

  Het herkennen en bespreekbaar maken van verslavingsproblematiek is niet eenvoudig. En als eenmaal het thema bespreekbaar is, brengt het een volgende uitdaging met zich mee. Hoe werk je naar een structurele oplossing? Hoe houd je grip op het traject? Hoe laat je de medewerker zijn of haar verantwoordelijkheid nemen? Kan je zoiets afdwingen? En wat is de verantwoordelijkheid van de werkgever?

  De antwoorden op deze vragen geven we tijdens het gratis live webinar Verslavingsproblematiek op de werkvloer.

  šŸ“… Datum: dinsdag 12 december 2023
  šŸ•’ Tijd: 10.00 – 11:00 uur
  šŸ“Œ Locatie: online webinar via Microsoft Teams

  5 redenen waarom je dit webinar niet mag missen

  • Kennis over wet- en regelgeving omtrent alcohol- en drugsproblematiek.
  • Het herkennen van signalen die er zijn bij medewerkers die middelen gebruiken.
  • Advies over wat je als werkgever kan doen wanneer er bij een medewerker sprake is van verminderd functioneren of toegenomen verzuim door alcohol-, drugs-, gok- of gameproblematiek.
  • Inzicht in de rechten en plichten als werkgever.
  • Na afloop van het webinar ontvang je een digitale goodiebag met de opname van het webinar en een leidraad wat je kunt doen bij vermoeden van alcohol-, drugs-, gamen of gokproblematiek.

  Over de trainer

  nanjaNanja van Vliet werkt als trainer en interventionist bij Be-Responsible. Nanja is ervaringsdeskundige op het vlak van verslaving. Ze is zelf jaren verslaafd geweest aan alcohol. Als bedrijfseconome heeft zij gewerkt in verantwoordelijke rollen bij grote organisaties zoals bij ABN AMRO, KPMG en Sligro FoodGroup. De (vooral zichzelf opgelegde) druk om te presteren maakte dat Nanja zich verloor in verslaving en daarom kent zij de destructie van verslaving als geen ander. Inmiddels is Nanja 4 jaar in herstel en heeft ze ruime ervaring opgedaan bij Be-Responsible. Dit maakt haar een waardevolle sparringpartner op het gebied van verslavingsproblematiek op de werkvloer. 

  Aanmelden

  Deelname is gratis. Wil je aanwezig zijn bij het webinar? Klik op de button aan de rechterkant van deze pagina en vul het inschrijfformulier in. 

   

  Deel deze pagina

  Terug naar overzicht

  Event informatie

  • 12 december 2023 - 10:00 - 11:00
  • Microsoft Teams
  • Webinar