1. Homepage
  2. Agenda
  3. Webinar Frequent verzuim

  Webinar - Frequent verzuim: hoe ga je hier als werkgever mee om?

  Dit webinar zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

  Het webinar Frequent verzuim: hoe ga je hier als werkgever mee om? heeft enorme belangstelling ontvangen. Zo’n 400 mensen hebben zich aangemeld. Dank aan iedereen die zich heeft ingeschreven!

  Om de kwaliteit van ons webinar te waarborgen en ervoor te zorgen dat de deelnemers de best mogelijke ervaring krijgen, hebben we besloten om de aanmeldingen te sluiten.

  Vanwege de grote belangstelling zullen we het webinar later dit jaar nogmaals hosten. Wil je hiervan als eerste op de hoogte worden gesteld? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  INSCHRIJVEN

  Gemiddeld melden medewerkers zich 1,45 keer per jaar ziek (CBS, 2022). Er wordt gesproken van frequent verzuim als een medewerker zich minimaal 3 keer in twaalf maanden ziekmeldt. 

  Wanneer een medewerker frequent verzuimt, heeft dit invloed op de planning en continuïteit van het werk, de werksfeer en de productiviteit. Zaken die uitermate vervelend zijn en ook geld kosten. Frequent verzuim is daarnaast ook een mogelijke voorbode van langdurig verzuim.
  Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van de medewerkers die frequent verzuimen, het daaropvolgende jaar langdurig gaat verzuimen.

  Genoeg redenen dus om aandacht te besteden aan frequent verzuim. Daarom organiseert mkbasics.nl het webinar Frequent verzuim: hoe ga je hier als werkgever mee om?

  šŸ“… Datum: donderdag 7 maart 2024
  šŸ•‘ Tijd: 14:00 – 14:45 uur
  šŸ“Œ Locatie: online webinar via MS Teams

  Inhoud webinar

  Tijdens het webinar neemt een ervaren casemanager van mkbasics.nl je mee in de wereld van frequent verzuim. Deelnemers krijgen onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is frequent verzuim precies?
  • Wat kost frequent verzuim?
  • Hoe kan een werkgever frequent verzuim voorkomen?
  • Hoe ga je als werkgever op een effectieve manier een gesprek aan met de medewerker die regelmatig verzuimt?

  Na het webinar zal er ruime gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.
  Ook ontvangen de deelnemers na afloop van het webinar een digitale goodiebag met daarin:

  • een handige leidraad voor het voeren van een frequent verzuimgesprek;
  • een formulier met vragen dat werkgevers en medewerkers helpt analyseren hoe frequent verzuim voorkomen of beperkt kan worden;
  • een sjabloon met stappen hoe je van frequent verzuim naar duurzame inzetbaarheid kan gaan;
  • de link naar de opname van het webinar.

  Over de trainer

  ilse Ilse Darnoud vervult de rollen van casemanager en salesmanager bij mkbasics.nl. Dagelijks helpt zij klanten bij diverse vraagstukken met betrekking tot verzuim, duurzame inzetbaarheid. Door haar jarenlange ervaring in de arbodienstverlening is Ilse een ideale sparringpartner op het gebied van (frequent) verzuim.  
   

  Deel deze pagina

  Aanmelden is niet meer mogelijk

  Event informatie

  • 07 maart 2024 - 14:00 - 14:45
  • Microsoft Teams
  • Webinar