1. Werkplekonderzoek

  (Online) werkplekonderzoek

  We bieden een Werkplekonderzoek en een Online werkplekonderzoek aan. 

  Werkplekonderzoek

  Als het gaat om het veilig en efficiënt inrichten van de werkplek, spelen ergonomie en gezondheid een belangrijke rol. Dat betekent dat de werkomgeving, gebruiksvoorwerpen, machines en taken zo zijn ontworpen dat ze het comfort én de efficiency van mensen bevorderen. 

  Wat levert een werkplekonderzoek op?

  • Je ontvangt gericht advies
  •  Vermindering van klachten van je medewerkers
  • Gezonde medewerkers presteren beter

  De manier waarop bijvoorbeeld een beeldscherm- of productiewerkplek is ingericht heeft invloed op de gezondheid, de veiligheid en de lichamelijke belasting van je medewerker.

  Bij fysieke klachten aan rug, schouder of nek beoordeelt een ergonoom of Arbo-adviseur alle mogelijke risicofactoren aan de hand van een persoonlijke analyse. Je krijgt aanbevelingen op het gebied van ergonomie, werkorganisatie, gebruik van hulpmiddelen en werkhouding om eventuele knelpunten weg te nemen. 

  Bij overige gezondheidsklachten kan de arbeidshygiënist worden ingeschakeld. Deze brengt in kaart welke klachten zich voordoen en of er factoren op de werkplek zijn die deze klachten veroorzaken, zoals het binnenklimaat of blootstelling aan chemische stoffen.

  Kortom: we helpen je de werkomgeving en werkmiddelen optimaal af te stemmen op de mensen die er werken.

  Online werkplekonderzoek

  De meeste medewerkers die thuiswerken hebben vaak geen ergonomisch correcte werkplek. Een verkeerde houding omdat stoel, bureau en beeldscherm niet goed staan wordt op den duur vervelend en kan ervoor zorgen dat je medewerkers minder productief zijn of zelfs klachten ontwikkelen en uitvallen. Om het welzijn en de vitaliteit van medewerkers te verhogen is er nu het online werkplekonderzoek. 

  De voordelen op een rij:

  • Effectief - Met behulp van het online werkplekonderzoek kun je gericht een verbetering bereiken van de thuiswerkplek van medewerkers.
  • Preventie -  Door een goede in- en opstelling van de thuiswerkplek voorkom je dat medewerkersklachten ontwikkelen.
  • Maatwerk - In het online onderzoek wordt gekeken naar verschillende aspecten die voor elke werkplek en medewerker weer anders zijn.

  Het resultaat? Heel gericht een advies op maat dat zorgt voor een directe verbetering van de thuiswerkplek zodat medewerkers ook thuis gezond en effectief kunnen werken.

  Bij het uitvoeren van zowel het (Online) werkplekonderzoek maken wij gebruik van de diensten van onze moederorganisatie Arbo Unie. Ook het offertetraject voorafgaand aan de uitvoering, en de facturatie na afloop worden door Arbo Unie uitgevoerd.

  Direct een prijs ontvangen?

  Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de het (online) werkplekonderzoek.