over mkbasics

Dé arbodienst voor ondernemend Nederland

  1. Over ons

Over mkbasics.nl

Als dochtermaatschappij van Arbo Unie zijn wij een full-service gecertificeerde arbodienstverlener met een eigentijdse kijk op verzuim. Onze MKB-mentaliteit staat garant voor snelheid en duidelijkheid. Wij snappen wat verzuim aan kosten en ongemak voor de werkgever met zich meebrengt en overzien wat de gevolgen kunnen zijn voor de werknemer.

Zodra een van jouw werknemers ziek wordt, krijg je te maken met verschillende wettelijke regels. Regels die een investering in tijd vergen, maar ook financiële risico’s met zich meebrengen. Wij bieden een compleet pakket op het gebied van verzuim en re-integratie waarbij je zeker weet dat je aan de laatste eisen van de Wet Verbetering Poortwachter voldoet. De dienstverlening wordt uitgevoerd door een vast team van goed opgeleide professionals met ervaring in jouw branche die samen met jou de arbeidsproductiviteit in jouw bedrijf verhogen en de verzuimschadelast van jou en je werknemer beperken.

Wij werken met een casemanagementmodel. Meer aandacht voor jou als klant, snelle en goede communicatie, ontzorgen en gericht op permanente reductie van verzuimkosten (schadelastbeperking) voor zowel de werkgever als de werknemer en verhoging van de arbeidsproductiviteit van de werknemer. De casemanager is jouw vaste contactpersoon en adviseert en ondersteunt. Door zijn kennis van de financiële risico’s en verhaalsmogelijkheden (o.a. vergoedingen door verzekeraars en subsidies) is de casemanager in staat om jouw schadelast tot een minimum te beperken.

Door de inzet van goed geschoolde (niet medische) casemanagers ligt onze focus primair op de doorloop van verzuim binnen bedrijven. De nadruk ligt op het proces van terugkeer op de werkvloer en niet op de inhoud. Een professional, als adviseur in de 2e lijn, wordt alleen ingezet indien er een medische beoordeling noodzakelijk is.

Met ruim 35 spreekuur en keuringslocaties, de goed bereikbare casemanager in jouw regio en expertise op het gebied van arbeidsrisico’s binnen jouw branche, ondersteunen en adviseren we je graag in het bereiken en bewaken van jouw doelen.
Gezonde werkende mensen, dat is waar wij voor staan!


Onze missie

Wij helpen graag om de inzetbaarheid van werknemers in kaart te brengen en actief mee te denken over hoe we het potentieel van werknemers volledig kunnen benutten. Wij streven naar inzetbare, gezonde en gemotiveerde werknemers bij onze klanten en daarmee mét hen naar duurzame optimaal presterende organisaties.Mkbasics.nl helpt organisaties het werk zó vorm te geven dat werknemers zich veilig, gezond en productief kunnen inzetten. Van onze professionals mag je een persoonlijke, innovatieve en daadkrachtige aanpak verwachten. Dat hoort bij onze ambitie: de beste schadelastbeperker van Nederland zijn.

Verantwoord ondernemen en kwaliteit

Mkbasics.nl is een maatschappelijk betrokken organisatie, waarbij duurzame inzetbaarheid en een milieubewuste bedrijfsvoering voorop staan. We zetten ons in om, zowel in de eigen bedrijfsvoering als in de keten van bedrijven waarmee we samenwerken, de bewustwording en verantwoordelijkheid van gedrag voor algehele duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast heeft de stichting Arbo Unie tot doel de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland te verbeteren door de winst te investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid. Op de website van onze moederorganisatie Arbo Unie vind je hier meer informatie over.

Meer informatie

Contact opnemen?

085 273 10 00

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur

Maak een bel-mij-terug afspraak

Maak afspraak

Maak kennis met onze teams

Ben je benieuwd naar de mensen achter mkbasics.nl?

Ontmoet onze teams