1. Homepage
    2. Nieuws
    3. Migraine op de werkvloer: begrijpen, bespreken en ondersteunen

    Migraine op de werkvloer: begrijpen, bespreken en ondersteunen

    In Nederland lijden ruim 2 miljoen mensen aan migraine, een aandoening die niet alleen een persoonlijke last vormt, maar ook aanzienlijke gevolgen heeft voor werkgevers. De verborgenheid en taboe rondom migraine zorgen ervoor dat veel medewerkers er niet over praten, met verzuim als gevolg.

    Migraine

    Wat is migraine?

    Migraine is een chronische neurologische aandoening die heftige hoofdpijnaanvallen veroorzaakt. Het gaat vaak gepaard met overgevoeligheid voor licht, geluid, en soms misselijkheid en braken. Deze aanvallen kunnen enkele uren tot meerdere dagen duren en zijn onvoorspelbaar van aard.

    Impact op de werkvloer

    Voor medewerkers kan migraine een aanzienlijke uitdaging vormen. Het kan op onverwachte momenten komen, bijvoorbeeld wanneer iemand een belangrijke presentatie moet geven, of een deadline moet halen. De klachten die medewerkers krijgen van migraine kunnen hun productiviteit beïnvloeden, en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Dit kan dan weer financiële consequenties hebben voor werkgevers. Het kan hun productiviteit beïnvloeden en zelfs leiden tot verzuim, wat voor werkgevers financiële consequenties heeft.

    Praktische tips voor werkgevers

    Als werkgever is het cruciaal om openheid te creëren rondom migraine. Door begrip te tonen en ondersteuning te bieden, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat medewerkers met migraine zo goed mogelijk kunnen functioneren. Dit draagt niet alleen bij aan de loyaliteit en motivatie van het team, maar versterkt ook de band tussen werkgever en werknemer.

    • Communiceer openlijk
      Maak migraine bespreekbaar binnen je organisatie. Dit vergroot het begrip en maakt het voor medewerkers makkelijker om hun uitdagingen te delen.

    • Flexibele werkomgeving
      Overweeg aanpassingen zoals flexibele werktijden of thuiswerkmogelijkheden. Een migrainevriendelijke omgeving met gedimd licht en rustige geluiden kan ook enorm helpen.

    De menselijke kant

    Voor medewerkers die te maken hebben met migraine is het belangrijk om te erkennen dat de aandoening meer is dan alleen hoofdpijn. Het kan een serieus probleem zijn die begrip en samenwerking vereist om impactvolle oplossingen te vinden.

    Door samen migraine bespreekbaar te maken en praktische ondersteuning te bieden, kunnen werkgevers niet alleen bijdragen aan het welzijn van hun teamleden, maar ook aan de algehele productiviteit en tevredenheid op de werkvloer. Laten we samen werken aan een werkomgeving waarin gezondheid en welzijn centraal staan.

    Meer weten? 

    Neem dan contact op met je vaste casemananger van mkbasics.nl? Ben je geen klant, mail dan naar sales@mkbasics.nl.

    Op de hoogte blijven?

    Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom (preventieve) arbozaken voor een gezond en vitaal bedrijf.

      

    Deel deze pagina