1. Een nieuw jaar, een nieuwe jij? Ga jij de uitdaging aan?

  Een nieuw jaar, een nieuwe jij? Ga jij de uitdaging aan?

  Nu de feestdagen achter de rug zijn keren we allemaal weer terug naar onze dagelijkse regelmaat. Ondanks dat de dagen nog koud en donker zijn, de tijd van feest, kerstversiering en warme chocolademelk is zo goed als voorbij.

  Een nieuw jaar een nieuwe jij Ga jij de uitdaging aan

  Met een nieuw jaar komen ook nieuwe voornemens. Een mooi fenomeen dat is voortgekomen uit goede voornemens is “Dry January”.  Een challenge waarbij je het gebruik van alcohol minstens voor een maand stopt. De hele maand januari drink je geen alcohol. Voor de één kan het een onderlinge weddenschap zijn met vrienden, voor de ander een toch wat serieuzere uitdaging omdat er een gewoonte omtrent het drinken van alcohol is ontstaan.

  Door even bewust afstand te nemen van alcohol kun je een hoop verandering te weeg brengen. Zo voelen veel mensen zich een stuk fitter, slapen beter vallen af. Dit is nog maar een kleine greep uit de voordelen van “Dry January”.

  Buiten de lichamelijke veranderingen kun je op mentaal vlak ook verandering verwachten. Je zult merken dat je beter wordt in “nee” zeggen. Je doorbreekt gewoontes en leert bewuster om te gaan met de keuzes die je maakt. Je zult je mentaal fitter voelen en dat heeft natuurlijk alleen maar voordelen. Ook een mooi voordeel is dat je misschien wel een voorbeeld bent voor jongeren in je omgeving en dat je flink wat geld kunt besparen.

  Al met al staan er in dit artikel genoeg redenen om de uitdaging aan te gaan. Wat is nu een maand? Het is in ieder geval de “moeite” waard om het een te proberen! Ga jij de uitdaging aan?

  Deel deze pagina