1. Blue Monday 2023

  Blue Monday, ga de uitdaging aan en kom uit de sleur

  Na de feestdagen kan het terugkeren naar het vaste ritme best wel eens tegenvallen. De dagen duren lang en er is weinig leuks om naar uit te kijken. Ongeveer tien jaar geleden is de Britse psycholoog Cliff Arnall aan de slag gegaan met een wetenschappelijke formule die aantoont dat de maandag van de laatste volle week in januari de meest depressieve dag van het jaar is. Oftewel Blue Monday. Op deze dag zijn mensen om allerlei redenen bijzonder somber gestemd.

  Blue Monday

  Hoe ben je Blue Monday de baas?

  Wat kun je zelf doen om deze dag door te komen? Ook voor deze dag hebben wij weer een aantal tips:

  1. Sportieve activiteit
   Ga een stuk wandelen door de natuur, trek wat baantjes in het zwembad of duik de sportschool in. Actief bezig zijn doet een mens altijd goed.

  2. Eet gezond en drink genoeg
   Kies voor lekkere en gezonde voeding (vandaag), dat helpt tegen concentratieproblemen en stemmingswisselingen. Zo werk je tegelijkertijd aan je goede voornemens!

  3. Ga creatief aan de slag
   Dat ene project in huis wat al lange tijd op zich laat wachten, een nieuw schilderij aan de muur? Dit is dé dag om aan de slag te gaan met jouw creativiteit.

  4. Zoek de gezelligheid op
   Ga op de koffie bij een goede buur, bel wat verre vrienden of bezoek familie. Samen zijn levert fijne en leuke gesprekken op en kan ervoor zorgen dat je je energieker gaat voelen.

  5. Doe vooral waar jij vrolijk van wordt
   Op de bank je favoriete film kijken, gezellig uit eten met je partner, het maakt allemaal niet uit, als je maar doet waar je vrolijk van wordt. Op deze manier krijg je veel meer positieve energie.

  Voordat je het weet worden de bladeren aan de bomen weer groen en begint de zon te schijnen. Tot die tijd kun je gebruik maken van bovenstaande tips. Heb jij nog tips voor Blue Monday?

  Deel deze pagina