1. Training Preventiemedewerker Upgrade 28 november 2024

  Training Preventiemedewerker Upgrade

  Wat heeft de preventiemedewerker nodig om succesvol in zijn of haar rol te zijn? Hoe voer je proactief en succesvol jouw preventietaken uit? Hoe creëer je draagvlak en zorg je voor de gewenste gedragsveranderingen en hoe bevorder je de omslag moeten naar willen?

  In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers, bedrijfsarts en andere externe deskundigen is de preventiemedewerker de spin in het web om in de organisatie werkelijk aan preventie te doen. Dit vraagt naast kennis van zaken vooral ook om kwaliteiten op het ge- bied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en strategie.

  Programma

  Ochtend:

  Wat heb je als preventiemedewerker te doen?

  • Opfrissen basiskennis (RI&E methoden & context, incl. dynamische RI&E)
  • Hoe houd je de RI&E en het Plan van Aanpak actueel?
  • Systematisch verbeteren van de arbeidsomstandigheden met de RI&E en het plan van aanpak
  • Samenwerken met en adviseren aan ondernemingsraad en bedrijfsarts

  Middag:

  Hoe ga ik dat als preventiemedewerker doen en met wie?

  • Positionering & strategie van de Preventiemedewerker
  • Omgaan met weerstand en coachen op gedragsverandering

  Met een oefening wordt er helderheid verkregen in welke aspecten van dit handelen er nog groei mogelijk is en hoe daar te komen. Waar sta ik nu in mijn rol als preventiemedewerker? Een waar wil ik naartoe? En hoe kom ik daar? Dit zijn belangrijke vragen die worden beantwoord.
  Het programma is praktijkgericht. In interactieve werkvormen vertalen we de theorie en diverse praktijkvoorbeelden samen met jou naar je eigen situatie.

  Voor wie

  De training is bedoeld voor preventiemedewerkers, arbocoördinatoren en medewerkers die binnen hun organisatie het arbobeleid ontwikkelen en bewaken. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd.

  Deelname

  De training duurt een dag en wordt op diverse plaatsen in Nederland gegeven. U vindt deze op de site van Arbo Unie: www.arbounie.nl/werkgever/agenda
  Tijdstip van alle trainingen: 09.00 tot 16.30 uur.

  Werken in kleine groepen levert het beste effect. Daarom bestaat een groep uit maximaal 10 deelnemers (minimaal aantal deelnemers is 6).

  De prijs per deelnemer op basis van open inschrijving bedraagt €512,00 excl. BTW. (tarief 2024). Bij voldoende deelnemers is een in-company training op aanvraag mogelijk.

  Deel deze pagina

  Terug naar overzicht

  Event informatie

  • 28 november 2024 - 09:00 - 16:30
  • Dokter Stolteweg 92, 8025 AZ Zwolle
  • Training