Zet vitaliteit en werkgeluk op de agenda!

Volgende week (23 t/m 27 september 2019) vindt zowel de 'Nationale Vitaliteitsweek' als de 'Week van het Werkgeluk' plaats. Deze twee onderwerpen gaan namelijk hand in hand. Want als je niet lekker in je vel zit, dan is werkgeluk soms ver te zoeken. En als je niet gelukkig bent op je werk, dan gaat het meestal niet zo lekker met je energieniveau. Heb jij vitaliteit en werkgeluk al op de agenda staan?

Nationale Vitaliteitsweek

Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld voor werkend Nederland. Het doel van deze week is dat werkend Nederland bewust wordt van het belang van regie nemen over je eigen vitaliteit en dat je ideeën krijgt over wat je zelf hierna kunt doen om je vitaliteit te verbeteren en te waarborgen. In de week van vitaliteit kan je ontdekken wat het beste voor jou werkt. Wil je meer informatie? Kijk dan op nationalevitaliteitsweek.nl.

Week van het Werkgeluk
De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden aan elkaar te verbinden. Zo zijn er verschillende partijen (zo ook mkbasics.nl met het event Werkgeluk) die kleinschalige evenementen door het hele land opzetten om met elkaar in gesprek te gaan over werkgeluk. Allemaal initiatieven om gelukkig te zijn op het werk de normaalste zaak van de wereld te maken. Wil je meer informatie? Kijk dan op weekvanhetwerkgeluk.nl.

Voordelen van investeren in vitaliteit en werkgeluk
Meer vitaliteit in organisaties vermindert het ziekteverzuim en dat kan een besparing van €7000 per werknemer per jaar opleveren (TvOO, 2015). Maar er zijn nog meer voordelen om te investeren in vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid:

  • Werknemers zijn gelukkiger, gezonder, vitaler, socialer en succesvoller.
  • Werknemers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Dit leidt weer tot tevreden klanten en een hogere kwaliteit van dienstverlening
  • Je bent interessanter als werkgever.
  • Werknemers zijn minder vaak ziek en hebben minder kant op een burn-out.

Redenen genoeg dus om vitaliteit en werkgeluk op de agenda te zetten! Benieuwd hoe mkbasics.nl hierbij kan helpen? Kijk op onze pagina over vitaliteit, schrijf je in voor ons gratis event Werkgeluk of neem contact op met jouw casemanager.